Home
DGS nieuws
Concertagenda
Over DGS
Informatie
Historie/Hoogtepunt
Het bestuur
De dirigent
De leden/Repertoire
Contact/Steun ons
Media
Gastenboek
Historie DGS 2017
Historie DGS 2016
Historie DGS 2019

Dirigent

 

 

Jeroen Bosman werd op 19 juni1959 te Zandvoort geboren. Zijn muzikale loopbaan begon aan het Conservatorium van Arnhem, waar hij koordirectie en orgel studeerde. Hij vervolgde zijn studie koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Op het Rotterdams Conservatorium sloot hij zijn muzikale studie af met een groots concert voor koor en orkest in de Grote of Sint Laurenskerk van Rotterdam.   

 

 

Sinds 1987 is Jeroen dirigent van het Regiomannenkoor "Die Gouwe Sanghers". Over deze periode zegt hij zelf: 'terugkijkend over de afgelopen 28 jaar, besef ik dat ik maar een klein stukje heb bijgedragen aan de gouden geschiedenis van dit koor.'  Toch zijn de laatste jaren belangrijk geweest. Veel hebben we geleerd van koren en organsaties tijdens concoursen en buitenlandse concertreizen. Het enthousiasme en de inzet van de leden hebben mij altijd geinspireerd. 

Repertoire                                                                                                                                      

Bijzondere vermelding verdient het repertoire. Opvallend is daarbij de grote belangstelling voor werken van hedendaagse- en Nederlandse componisten. Het repertoire kent een grote verscheidenheid aan stijlen, waarbij zzowel aandacht wordt besteedt aan het orgiginele mannenkoorrepertoire en o.a. aan opera- en operettemuziek, musicals en negrospirituals. Het muziekarchief van DGS is zeer uitgebreid.

Doelstelling

DGS hecht sterk aan kwaliteit; een streven dat zich ook manifesteert in andere dan strikt muzikale zaken zoals; organisatie, presentatie, sociale contacten etc. Een dergelijke instelling bevordert de sfeer van saamhorigheid en vriendschap tussen de koorleden.

Dirigent bij

Jeroen is behalve dirigent van Regiomannenkoor "Die Gouwe Sanghers" dirigent bij:  

Haaglands Politie Mannenkoor "Entre Nous" * Kamerkoor "Het Martine  Ensemble" * Leidschedams a capellakoor "Cantiamo" en het Ouderkoor "Widar" van de Vrije School te Delft.

Ook is hij als vakleerkracht- muziek en eurythmie-begeleider aan de Vrije School "Widar" te Delft verbonden.

 

Don Kosaken Chor Serge Jaroff

Het originele Russische mannenkoor 'Don Kosaken Chor Serge Jaroff'

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 23 maart 2020
Webmaster Fred van Aalst : pr.dgs@kpnmail.nl